fbpx

Afl. 1 – De MomWise Podcast: Wie, wat en waarom

Mijn missie? Ik wil Burn-Out gewoon de wereld uithelpen en dat is meteen ook de reden dat ik deze Podcast maak.

Korte inleiding

In deze aflevering vertel ik je graag wie ik ben, en wat je van deze podcast mag verwachten.

Beluister de aflevering hier via Apple of via Spotify.

Welkom bij de MomWise Podcast. De Podcast voor Mama’s over Stress, Work/Life Balance & Burn-Out.

Ik ben Bianca Cools. Ik ben erkend Stress- & Burn-Out Coach (bij de VESB), HR Expert, maar vooral gelukkig getrouwd en mama van 2 actieve jongetjes van 5 jaar en 3 jaar. En oh ja, ik kreeg zelf een Burn-Out.

Eerlijk?  Ik vond het mama worden zelf best een heftig groeiproces. Ik had er super hard naar uitgekeken, en ik ben helemaal verliefd op onze jongens, maar we hadden niet de beste slapers, ik kreeg er een CMV infectie bovenop en ik merkte dat ik mezelf helemaal kwijtraakte in de vermoeidheid, in het moederschap en mijn professionele ambities.

Ik was echt de weg kwijt…een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme en een torenhoge carrièreambitie waren voor mij duidelijk geen goede mix. Resultaat: stevige Burn-Out symptomen eind 2019.

Ik voelde het echt aan als falen (nu weet ik dat dat niet zo was) , maar toen had ik heel sterk dat gevoel.

Ik voelde me heel heel alleen. Ik dacht dat ik de enige was, die dit zooo moeilijk vond en die het dus niet aankon.  

Ik merkte dat anderen pas hun verhaal durfden vertellen, nadat ik schoorvoetend het mijne vertelde.

En ik kon dat zeker ook niet meteen. Het duurde maanden voor zelfs mijn beste vriendinnen wisten wat er aan de hand was.

Ik schrok, het was door mijn verhaal te vertellen dat ik merkte dat er zo veel mama’s en ook papa’s, die thuis zijn omwille van een Burn-Out en die het aan niemand durven vertellen, uit schaamte. Eigenlijk is dat nergens voor nodig, maar op die moment, voel je dat zo.

Ik schrok daar dus echt van. Ik heb wel wat werknemers  gezien als HR expert, die bleven doorploeteren en enkelen die uitvielen, maar dat het er zo veel waren… in mijn nabije omgeving zonder dat ik het wist, dat vond ik echt heel erg.

Dit moest toch beter kunnen…Zoveel talentvolle mama’s en papa’s, die de weg kwijt geraken en zich daar zo alleen in voelen. Hoe komt dat nu toch? En nog beter hoe kan dit voorkomen worden?

Gedurende mijn eigen herstelproces ben ik op zoek gegaan naar de antwoorden op die vragen.  

Ik heb toen besloten om naast het HR werk, mijn eigen coachpraktijk MomWise op te richten voor mama’s en mama’s to to be.

Mijn missie? Ik wil Burn-Out gewoon de wereld uithelpen en dat is meteen ook de reden dat ik deze Podcast maak.

In de komende afleveringen van deze podcast ga ik:

  1. Vertellen op een open, grappige manier over mijn eigen herstelproces als mama met een burn-out, om zo andere mama’s met een burn-out een hart onder de riem te steken gedurende hun herstelproces.  Papa’s mogen natuurlijk ook luisteren.
  2. Voor zo veel mogelijk mama’s (to be), die het ook lastig vinden om een goed evenwicht te vinden, tussen gezin, carrière, andere rollen,… tips en info aan te reiken over hoe je jouw nieuwe evenwicht wel kan vinden, en dus zonder een (bijna of hele) Burn-Out te krijgen.

Het kan, als je weet hoe, en daarmee bedoel ik niet dat het je eigen schuld is als je wel een burn-out kreeg. Meestal heb je (kritische) gedachten ontwikkeld doorheen je leven, die maken dat je jezelf zo ver gepusht hebt. Maar daar later meer over.

Je mag van mij in eerste instantie om de 2 weken een nieuwe aflevering verwachten, want ik vind mijn work/life balance ook belangrijk.  😉

Ik probeer mijn afleveringen te beperken tot max. 20 à 30. min, zodat je het beluisteren gemakkelijk kan inplannen op een klein moment, waarop het jou even uitkomt.  

Wil je alvast meer weten over mij, kijk dan zeker op www.momwise.be.

Ik ga dit niet alleen doen,  er komen ook afleveringen aan met andere experten en mama’s, aan het woord. Ik heb al enkele superleuke gasten op de planning staan, en ik kijk er naar uit om die gesprekken met jou te delen.

Ik maak deze podcast vooral voor jou, dus ik ben benieuwd welke onderwerpen of vragen jij graag aan bod zou zien komen? Laat het weten via info@momwise.be

En ik hoop jou te mogen verwelkomen als luisteraar in de volgende afleveringen.

Wil je niets missen, abonneer je dan nu via het platform waar jij je podcasts op beluistert en ontvang een melding, wanneer er een nieuwe aflevering klaarstaat. 😊

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: De gratis gids voor meer rust & energie tijdens de kraamperiode

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *