fbpx

Inspiratie: Hoe doet zij het? – Sofie

“Door minder te gaan werken, is er meer tijd om samen met mijn kindje door te brengen en zijn we niet continu overstressed. Het laat ons toe om meer te genieten van het leven.”

Naam: Sofie 

Gezin: Woont samen met haar partner en zoontje Mats (2,5jr) 

Job: Sofie werkt als opvoedster (nachtshift). Ze werkt momenteel 50%. Haar partner werkt voltijds.  

Hoe ziet een gemiddelde weekdag tijdens het schooljaar er voor jou uit?  Hoe organiseer je de opvang van je kind(eren)? 

Mats gaat momenteel nog 3d/week naar de kribbe. De dagen zijn afhankelijk van mijn uurrooster.

Voor we een kindje hadden, werkte ik 80%, maar ik ben overgeschakeld naar 50% via Tijdskrediet. We hebben vooraf uitgerekend wat financieel kon, en het was mogelijk, dus heb ik de stap gezet. 

Ik werk 8 nachten/maand, bovendien kunnen we ons zelf inroosteren. Dat is wel handig. 

Mats start deze maand met school, dat zal weer aanpassen worden. Dan moeten we op tijd opstaan om op tijd op school te zijn. We zien wel.  

Doe jij alles zelf of besteed je huishoudelijke taken uit? 

In theorie doen we zo goed als alles zelf. Alleen in uitzonderlijke gevallen schakelen we de hulp van onze ouders in. Ze kunnen geen vast wekelijks engagement aangaan. Mats gaat wel 1x/maand naar mijn ouders voor wat qualitytime onder ons 2.

We hebben geen poetsvrouw, maar we hebben wel geïnvesteerd in een robotstofzuiger. Dit was een grote investering, maar hij is het helemaal waard. Strijken doen we niet meer en onze boodschappen doen we via Collect&Go.   

Wat is jouw ultieme ‘momhack’? 

Absoluut onze robotstofzuiger en niet meer strijken. 

Hoe belangrijk is jouw werk/carrière voor jou? 

Ik doe mijn werk graag en doordat ik nog steeds 50% ga werken, kom ik onder de mensen en het brengt me ook structuur. Ik weet nog niet wat ik ga doen als Mats groter is. 

Hoe zorg je voor voldoende qualitytime met je gezin? 

Door minder te gaan werken, is er meer tijd om samen met mijn kindje door te brengen en zijn we niet continu overstressed. Het laat ons toe om meer te genieten van het leven.

Hoe zorg jij voor jezelf? Wat is jouw favoriete metimemoment? 

Ik probeer een dag metime te nemen, dit hangt af van wanneer ons zoontje naar de kribbe is. Wat ik dan graag doe, is een aflevering kijken of breien. Ik brei wel minder dan vroeger. Als ons zoontje naar mijn ouders gaat, dan proberen we om samen iets te doen: Vb. gaan eten, wandelen of samen naar de cinéma. 

Tot slot: Welk advies zou je willen meegeven aan mama’s (to be) over work/life balance? 

Volg je gevoel/intuïtie. Ik heb in het begin te veel vertrouwd op advies van de ‘experten’. Dit deed me enorm twijfelen. Het heeft even geduurd voor ik tegen hun advies in, toch een kinderarts heb geraadpleegd. Het bleek dat Mats toch echt ergens last van had, namelijk een koemelkallergie. Nu heb ik mijn draai gevonden, maar dat heeft wel even geduurd. 

Durf er ook voor te kiezen om minder te gaan werken. Ik weet dat dat niet evident is voor iedereen, omdat ze niet willen of financieel niet kunnen, maar voor ons was dat echt de beste keuze. 

Ohja en ga zeker voor die robotstofzuiger. 😊 

Deze mama wou graag anoniem haar verhaal vertellen, dus de namen in dit artikel zijn fictief. Hun echte namen zijn bekend bij MomWise BV. 

Wil jij ook graag jouw verhaal vertellen en zo andere mama’s inspireren? Stuur dan een mail naar: info@momwise.be

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *